1000e/kk veroton perustulo + 50% tasavero

Kustannusneutraali

1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero

1 000 euron veroton perustulo kuukaudessa ja muista henkilökohtaisista tuloista(ansio, pääoma, bonus, optio) 50% tasavero. Ei etuoikeutettuja verottomia tai alemmin verotettuja pääomatuloja, kuten nyt iso osa on. Yritysten yhteisövero voisi olla edelleen 20% kuten nykyäänkin.

Kokonaisnettokuukausi/vuositulosi olisi siis 1000 e/kk perustulo 50% tämän hetken tuloistasi. Työnteko kannattaisi aina ja kaikki tuki- ja tuloloukut poistuisivat ja 1000€/kk perustulo tulisi tilille kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen kansalaisille. Se olisi myös sairausajan palkka, peruseläke, yrittäjien starttiraha. Perustulo korvaisi kaikki perusturvaetuudet ja sisältäisi myös asumiskulut, toisin kuin 550e/kk ehdotettu perusturva. Ainoastaan perustulon lapsilisä ja vammaislisä sekä yksinhuoltajalisä maksettaisiin päälle.

Kaikkien henkilöverotuksen kokonaisveroaste olisi siis alle 50%, ja jokainen saisi täysin saman 1000€/kk verottomana perustulona ja maksaisi muista tuloista täysin saman 50%:n veron. Oikeudenmukaista ja absoluuttisen tasa-arvoista, eikö?

Suomeen pitäisi samalla saada 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka, jotta perustuloa ei käytettäisi työnantajapuolella keppihevosena palkka-aleen.

Vanhat työehdot pidettäisiin voimassa, samoin perushyvinvointipalvelut. Ainoastaan perusturva eli sosiaaliturva vaihdettaisiin perustuloon, yhden tuen malliin nykyisten monien sijasta. Byrokratia vähenisi merkittävästi, ja byrokraatteja saataisiin tuottavaan työhön muualle. Myös verottajan työ yksinkertaistuisi suoraviivaisen 50% tasaverohenkilöverotuksen osalta.

6

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikuisille

      Siis kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen täysi-ikäisille kansalaisille.

    • LisäturvaVakuutuksilla

      Kaikki muu eläketurva, työttömyysturva, sairausajan turva täysin yksityisillä vakuutuksilla, joissa valtio, yhteiskunta ja veronmaksajat eivät ole osallisina lainkaan.

    • dkgnfdgfndnk

      Kuulostaa tosi hyvältä. Byrokratiassa on kiinni mahdoton määrä työvoimaa ja sitä systeemiä voisi tällä keventää.

      Olen itse eläkeläinen ja ihmettelen että on työssäkäyviä eläkeläisiä, jotka saavat eläkkeen palkan. Tämä on minusta liikaa, sillä eläke itsessään on jo riittävä palkka. On toki hyvä että töihin mennään ja saadaan hiukan ylimääräistäkin, mutta sen työn palkka pitäisi puolittaa ja siinä kohtaa täyttää valtion kassaa. Puhun tässä itseäni vastaan koskapa saatan mennä töihin itsekin, mutta kun en ymmärrä miksi leikataan sellaisista kohteista joissa on jo tiukkaa ja jotka sitä rahaa tarvitsevat ja jopa ansaitsevatkin.

      Tässä siis reilu leikkauskohde teille, olkaapa hyvät. Mutta siis vielä enemmän kannatan tuota kirjoittajan ajatusta perustulosta ja tasaverosta. Kukapa tietää etukäteen toimisiko se, mutta kuulostaa toistaiseksi erittäin hyvältä.

      • mökinnukkeli

        Minä olen 72 vuotias ja olen harkinnut etsiytyä työvoimatoimistoon koska pieni eläkkeeni ei meinaa riittää . En saa mitään tukia yli eläkkeeni. Tuilla on omavastuuosuuteen perustuvat ehdot enkä pysty maksamaan mistään omavastuuosuutta. Asun ikivanhassa omistusasunnossa joka lämpiää puilla ja vesi otetaan kaivosta.. Kauppaan on polkupyörällä matkaa 25km.


    • VasurikinTykkää

      1000€/kk veroton perustulo kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen täysi-ikäisille kansalaisille ja 50% tasavero kaikille henkilökohtaisille tuloille, siis niin työn ansiotulot, pääomatulot, optiot ja bonuksetkin. Ilman mitään etuoikeutettuja verottomia tai vähemmän verotettuja pääomatuloja. Kaikkien kokonaisveroaste on tällä mallilla alle 50%. Työ kannattaa aina eikä tulo- tai tukiloukkuja ole.

      1000€/kk perustulo korvaa myös asumistuen, sairausajan palkan, peruseläkkeen ja yrittäjän starttirahan. Kaikki muu mainittujen lisäturva täysin yksityisten vakuutuslaitosten kautta täysin ilman yhteiskunnan tukia.

      Perustuloon lapsikorotus, yksinhuoltajakorotus ja vammaislisä. Mahdollisesti pienoinen eläkelisä yli 60-65-vuotiaille.

      Kaikkien alojen minimipalkka 10€/tunti poistamaan sen että perustulon varjolla työnantajat koittavat heikentää palkkausta. Nykyiset työehdot ja muut hyvinvointipalvelut säilytetään, vain sosiaaliturva/perusturva korvataan yhdella perusturvalla eli perustulolla. Sekä sosiaalitukijärjestelmän että verottajan byrokratia pienenee huomattavasti ja byrokraatit saadaan tuottavaan työhön muualle.

      Kaikki saavat 1000€/kk perustulon, ja kaikki maksavat samaa 50% tasavero muista henkilökohtaisista tuloistaan. Absoluuttisen tasa-arvoista, eikä kukaan voi narista maksavansa enemmän eurostaan veroa, tai saavansa vähemmän perusturvaa. Maksuja kuitenkin kertyy maksukyvyn mukaan, eikä nykyisen EKokoomuspolitiikan tapaan niin että mitä enemmän tienaat, sitä pienempi veroprosentti sinulla on.

      Mm. Suomen rikkain mies Antti Herlin maksoi 160 miljoonan euron pääomatuloistaan erilaisten verokikkailujen ja etuoikeutettujen pääomatulojärjestelmien kautta vain 4,5% veroja. Työtön maksaa köyhyysrajan alle olevista (1100€/kk) tuloistaan ja tuistaan 20% veroa. Eikö Antti Herlinillä ole varaa maksaa edes nykyisen pääomaverotuksen mukaan? 50% olisi näin suurissa henkilötuloissa oikea summa, nykyäänhän ansiotulojen suurin veroprosentti on jopa 60%.

      Yritysten yhteisövero voidaan pitää 20%:ssa, mutta sitä alemmas yhteisöveroa ei enää kannata laskea, sillä silloin Virossa huomattu pääomien makuuttaminen ja kikkailu lainakorkojärjestelmien kautta verottajan ulottumattomiin lisääntyy huimasti, kuten myös firman piikkiin eläminen.

    • tolkuntuntia

      Erilaisista työstä aiheutuvista kuluista pitää olla tuon lisäksi vähennysoikeus eikä se silti korvaisi koko kulua.
      Tuloissa pitää olla toinenkin verotusporras jotta pakolliset kohtuulliset elinkustannukset eivät olisi liian korkean verotuksen alaisina sillä niistähän jo maksetaan arvonlisävero jokaisessa kauppalaskussa.
      Joillakinhan kuitenkin koko ansio kuluu jokapäiväisiin kustannuksiin ja vain rikkaimmilla on sen yli meneviä tuloja joita voisi säälimättä verottaakin vaikkapa 70% verolla.
      Tuotteilla jotka luokiteltaisiin ylellisyystuotteiksi pitäisi olla korkeampi arvonlisä.
      Ulkomaisilla tuotteilla pitäisi olla tullimaksu erityisesti yksityisten hankinnoissa. Lentomatkustus pitäisi verottaa ylellisyysverolla kuten myös muut turhat = huvimatkat ulkomaille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe